Language:
Menu

DINORA

De DINORA studie is een dubbelblind, gerandomiseerd, placebo-gecontroleerd, multi-center onderzoek met drie armen. Deze studie zal de effectiviteit van oraal methotrexaat en infliximab-infusies in combinatie met symptomatische therapie onderzoeken bij patiënten met artritis in een zeer vroeg stadium. Deelnemers zullen gestratificeerd worden naar het gebruik van glucocorticosteroïden voor aanvang van het onderzoek.

De verwachting is dat er 200 deelnemers geïncludeerd zullen worden in de studie. Tachtig van deze deelnemers zullen symptomatische therapie, oraal methotrexaat en infliximab-infusies krijgen. Tachtig andere deelnemers zullen symptomatische therapie, oraal methotrexaat en placebo-infusies ontvangen. Veertig deelnemers zullen symptomatische therapie ontvangen met placebo-tabletten en placebo-infusies. De symptomatische therapie zal bestaan uit NSAIDs of coxib’s en indien nodig, glucocorticosteroïden.

De DINORA studie wordt uitgevoerd door onderzoekers, in ongeveer 16 centra in Europa en Noord-Amerika. De studie wordt gecoördineerd door de afdeling Reumatologie van de Medische Universiteit van Wenen in Oostenrijk. Het TCC is betroken bij het gehele uitvoeringsproces van de DINORA studie. Het TCC verzorgt projectmanagement, ontwierp de case report forms en bouwde de database. Ook zal het TCC de database onderhouden, de studiecentra monitoren en statistische analyses uitvoeren op de data.